Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında okulumuız Kulüp Danışman Öğretmenlerinin yapacakları iş ve işlemlerde kullanılacak evrak listesi aşağıda sunulmuştur. Sadece Kulüp Danışman Öğretmenleri değil gönüllü her öğretmenimiz Sosyal Sorumluluk Projeleri planlayıp yürütebileceklerdir.
Projenin Genel Amacı
Türk eğitim sistemi, millî bilince sahip şahsiyetlerden oluşan bir toplum oluşturabilmek adına ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş bilge nesiller yetiştirmeyi hedefler. Bu doğrultuda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin de temel yaklaşımı olan öğrencilerin bütüncül gelişimini sağlamak, bilime odaklı, kültürel değerlere duyarlı, yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmek projenin nihai amacıdır.
Sosyal-duygusal öğrenme becerileri ile toplumun geleceğini inşa edecek öğrencilerimizin hayatı anlamlandırmalarına ve içinde yaşadıkları toplumun bir parçası olarak toplumsal değerlere uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve onların bütüncül gelişimini destekleyerek Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda, sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti çalışmalarının yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Projenin Özel Amaçları
Proje kapsamında okul öğrenci kulüpleri yoluyla yürütülecek çalışmalar ile öğrencilerimizin sosyal sorumluluk, sosyal fayda, sosyal etki ve toplum hizmeti konularında farkındalık kazanmalarına ve bu alanlarda deneyim elde etmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ile insan ve çevre odaklı sürdürülebilir projelerin oluşturulması ve yürütülmesi, diğerkâmlık ve toplumsal duyarlılığın artırılması, liderlik ve takım çalışması becerilerinin kazandırılması, toplumsal alanda faaliyet gösteren paydaşlarla ağ kurma ve iş birliklerinin geliştirilmesi, toplumsal farkındalık ve katılımın artırılması projemizin özel amaçlarıdır.
Bu amaçlar dâhilinde okullarımızda gerçekleştirilecek faaliyetler "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Programlar Arası Bileşenler" kapsamında yer alan sosyal duygusal becerilerden iletişim, iş birliği ve sosyal farkındalık becerilerinin gelişimini destekleyerek eğitim ve öğretim süreçlerine önemli katkılar sunacaktır.
Projenin Kapsamı
"Okul Öğrenci Kulüpleri Sosyal Sorumluluk Programı ve Toplum Hizmeti Çalışmaları Uygulama Projesi" Bakanlığımıza bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde her eğitim ve öğretim yılında öğrenci kulüpleri aracılığıyla yapılacak sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti çalışmalarını okul temelli eylem planı faaliyetlerini kapsamaktadır.
Projenin Ana Faaliyetleri
Ortaöğretim Kurumları İçin Proje Dokümanları
Temel Eğitim Kurumları için Proje Dokümanları
EKLERİN DÜZENLENEBİLİR WORD HALLERİ:
EK-1 için TIKLAYINIZ (Etkinlik başlangıcında doldurululur ve Okul Koordinatörü olan Okul Müdürü onayına sunulur.
EK-2 için TIKLAYINIZ (Okul Koordinatörü Ek-1 başvurusuna onay verirse, Ek-2 doldurulularak, onaylatıldıktan sonra çalışma başlatılır.)
EK-3 için TIKLAYINIZ (Çalışmalarda yer alan öğrencilerin değerlendirilmesi için kullanılır.)
EK-4 için TIKLAYINIZ (Sonuçlandırma formu tüm çalışmalar bittiğinde doldurulur ve sosyal etkinlikler modülüne veriler işlenir.)
EK-7 için TIKLAYINIZ (Çalışmalara katılacak öğrenciler için doldurulacak veli izin dilekçesi)
Ek-11 için TIKLAYINIZ (Okul koordinatörü tarafından yıl sonunda doldurularak ilçe koordinatörüne gönderilir)